Mata bayi berair dan bertahi mata

Hi mommies , anak saya mata berair and bertahi mata kenapa ya , dari lahir takde pun , start bertahi hari ke 5 macamtu, lepas lap je tak sampai seminit dia bertahi hijau lagi , dah try titik susu badan still sama #firstmom #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

Awak, jangan titik susu badan dalam mata baby. Boleh menyebabkan infection. Lap dengan macam biasa je. Cara lap satu arah je dan jangan lap berulang kali guna material yang sama.

hi sis.. d sebab kan kuning sis.. baby sy pun mcm tu.. slalu bg bersih dgn kapas bg basah dlu.. kerap2 bersih kn.. kalo kuning da kurg nti mata baby ok la tu..

8mo ago

Tapi kuning dah discharge haritu kuning dia dah turun 96 tapi still sama je mata dia 🥲

Sakit mata tu.. bawak jumpa doc..