Mata Anak Berair Dan Bertahi

Hai mommies, nak tanya kenapa ya mata anak saya bertahi dan selalu berair. Bayi 5 bulan. Tak demam dan badan x panas sangat.

2 Balas

Jika ibu masih Breast feeding, boleh titiskan air susu ke mata bayi. Lap mata bayi dgn cotton ball yang bersih and air masak, lap dari dalam ke luar ( bridge of nose to outter eyes) dgn satu cotton Lap sekali dan buang, jangan pakai satu cotton tu lap berulang ulang...jgn simpan cotton standby dalam bekas untuk melebihi 30min, supaya kita kekal hygiene. At the same time do seek for medical care...cheers...

4y ago

Lap dulu baru titis air susu

panas dalam mungkin.. bukan panas luar..

4y ago

baby minum susu ape