Apakah Tips Naikkan Berat Baby

Anak sy fully bf 2 bulan berat 4.6 kg.. Naik sikit je nurse ckp.. Ade tips lain x nak naikkan berat baby?? Perlukah bagi susu s26 tu??

Apakah Tips Naikkan Berat Baby
23 Balas

petua untuk bby naik berat bdn..puan kena kerap susukan bby pd waktu mlm..(awl2 ni mmg strunggle..lelm nti ok bila dh biasa kerap bgun susukan ank ms mlm)..sbb ms wktu mlm susu badan mengndungi lemak dan blh naikkn berat badan ank tnpa berikan ank susu fm .. 😉✌ di sini sy sharekan link ttgnya https://www.nuhababy.com/ketahui-3-tips-naikkan-berat-badan-bayi-dengan-susu-ibu/ BF Lewat Malam, Susu Ibu Banyak Lemak. Bagus Untuk Naikkan Berat Bayi – Pa&Ma https://www.majalahpama.my/bf-lewat-malam-susu-ibu-banyak-lemak-bagus-untuk-naikkan-berat-bayi/ https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/tips-menaikkan-berat-badan-bayi/amp

Susu ibu adalah cecair emas yg paling berharga. Say No to formula milk. Kalo nk berat badan baby cepat naik kena bagi susu ibu je. Jgn sesekali campur susu selain susu ibu. Cuba susukan lebih lama pd satu2 breast untuk mendapatkan hindmilk iaitu susu terakhir yang mempunyai banyak kandungan lemak. Nak tips lg baca sini, https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/tips-menaikkan-berat-badan-bayi/amp

pada pendapat saya.. awk tak perlu bg susu lain selain susu ibu. awk kena yakin susu ibu susu terbaik.. ingt pnghasilan susu ibu ni kan dari apa yg kita set dlm mind.. yakin yg susu kita banyak, berkhasiat dan cukup untuk baby. x perlu tambah susu lain smpai 6 bulan.. anyway comel baby.. moga membesar dan mnjadi anak yang soleh buat awak dan suami ❤

jangan ibu..selagi masih ada cukup susu badan utk anak..bagi je terus..anak sy pun naik sikit tapi pekembangan dia teratur..susu ibu paling terbaik..Percaya pada hadiah Allah utk amanah ni..sbg doc, tak patut downkan ibu mcm tu..puan kena susukan anak sampai kosong ya..setiap 2 ke 3 jam sekali..baru dpt sekali lemak handmilk

jgn bagi FM klau takda keperluan, selagi tak mudarat apa2 just stay dgn BF. tiada susu yg terbaik dlm dunia ni kcuali susu ibu.jgn mudah sgt terpengaruh dgn saranan org lain, klau awk sbg ibu tak yakin dgn susu sendiri taktau la nak cakap, kajian pun menunjukkan baby yg fully BF daya ketahanan badan lebih tinggi dr baby FM.

sy xcdg tmbh susu formula..mcm semua ckp..susu ibu plg baik..baby plak bwh 6bln..so still fragile.. sis kne tambah nutrisi pd susu sis..how?pemakanan yg sihat..sayuran yg byk..seimbang..so quick fix..amek makanan tambahan nutrisi i.e. shaklee.. sy suggest sbb sy consume..n it work wonders.. http://wa.me/60192679814

berat badan tak penting, yg penting anak kita membesar dgn sihat dan aktif. anak sy pun berat naik tak banyak bulan2. rasa sedih jugak kenapa ye sbb fully bf berat tak naik banyak. tapi sy teruskan fully jugak sampai skang dah 10bulan. janji anak kita sihat dan aktif 😘

Kalau anak2 sy dlu berat badan dorg naik mase 5 6 bulan sbb mase tu dah start makan.. Tp kalau masa 2 3 bulan mmg berat badan xnaik sgt sbbnye dorg keluar kecik 2.5kg dan 2. 6kg.. Dan juga dua2 ni ikut keturunan sy yg mmg badan kecik..

kite sebagai ibu yang perlu amek makanan protein dan zat tinggi lebih .. end up pergi kat anak .. saya fully bf , alhamdullilah sebulan naik 700g - 1kg .. bnykkan mmbaca jenis2 dan kebaikkan makanan .. cari yg protein tinggi yaaa

kena kerap susu kn bby je mommies.. mcm sya bby lahir 2.45kg je.. msa 1 bulan naik ke 3.4 kg je nurse ckp berat x okey.. saya kerap susu kn bby je syukur msa 2 bln berat bby trus naik ke 5.7kg..fully bf je mommies..