Prolonged Jaundice

Anak sy dh almost sebulan. Last reading hari ke 14 300 kuning dia. Tp sebab dh admit 2x and Dr kk ckp dh masuk kategori prolonged, so x perlu admit. Cuma dia reading naik turun. Sekarang amik air kencing ja tp dh 2x hntar smple contaminate and Dr nk yg fresh je. Full blood test check semua ok normal xde masalah. Kencing popo semua ok and banyak. Dr kk xnk amik darah dh..so ad potensi ke kuning tu dh turun banyak memandamgkan dia kencing popo banyak..??

1 Balas

teruskan penyusuan susu ibu. xperlu makan apa2 ubat atau bagi mnum mcm2, xperlu mandi apa2 air. ubat terbaik adalah susu ibu utk bantu baby buang air kecil dan besar spaya kuning jg ikut kluar dgn cepat.