prolonged jaundice

Assalamualaikum...sy nak tnya..anak sy prolonged jaundice..hari ke 30 dah..mggu lps dah amik darah dgn pakar...hari ni result dah kluar... alhamdulillah anak sy smua ok..cuma mgkin sbb sy breastfeeding..jd dia lmbt trun...soalan sy..perlu ke sy pantang rempah and kunyit lgi smpai kuning hilang?..sebab lps ni sy dh xde check kat mne2..sama de pakar or kk. #newmom #adviceplease #firstmom #ingintahu #bantujawab

2 Balas

Waalaikumsalam. Anak saya prolonged jaundice 2 bulan. Selama anak saya jaundice, saya tak pernah pantang makanan yang berempah, kunyit semua saya makan. Waktu ni, saya ikut advice paed. Saya makan macam biasa je.

1mo ago

Sama-sama😊

ank sy pun kena kuning juga lpas 3hari lahir. Ambil masa seminggu lebih bru kuning turun. Masa pantang tu sy mkn je yg berempah dan kunyit😊

1mo ago

terima kasih sebab reply 🤗