stress nak bf tp mak asyik bg formula

Anak sy dah start breastfeed, tp setiap kali anak merengek mak saya mesti bagi formula. baby lapar katanya.. penatlah nak tegur. niat memang nak bf betul2, tp mak saya asyik sumbat botol kat dia.. mungkin tu je cara dia nak bond dgn baby saya, sbb baby saya cucu pertama.. sy memang taknak bagi formula 😔

17 Balas

Anak pertama pantang dengan mak sendiri. Mak suruh bagi susu formula katanya lapar asyik nangis. Anak pertama tak tahu so ikutkan je sampai susu badan pun drop. Pantang anak kedua nie dengan mak mertua. MIL sangat positive. Selalu ingatkan suruh bagi susu badan jee. Makan pun suruh kerap² supaya susu banyak. Hahaha 😁