stress nak bf tp mak asyik bg formula

Anak sy dah start breastfeed, tp setiap kali anak merengek mak saya mesti bagi formula. baby lapar katanya.. penatlah nak tegur. niat memang nak bf betul2, tp mak saya asyik sumbat botol kat dia.. mungkin tu je cara dia nak bond dgn baby saya, sbb baby saya cucu pertama.. sy memang taknak bagi formula 😔

17 Balas

Saya pun dulu MCM sis jugak masa anak first dan cucu pertama...cuma bezanya saya mil yg jaga...cucu first MMG MCM tu agaknya... haii nak tegur takut terasa betul tak.. anak first tak sampai setahun saya pregnant lagi..dan skrg dah nak 5 cucu dia..hahhaaa tak dan layan dah.