stress nak bf tp mak asyik bg formula

Anak sy dah start breastfeed, tp setiap kali anak merengek mak saya mesti bagi formula. baby lapar katanya.. penatlah nak tegur. niat memang nak bf betul2, tp mak saya asyik sumbat botol kat dia.. mungkin tu je cara dia nak bond dgn baby saya, sbb baby saya cucu pertama.. sy memang taknak bagi formula 😔

17 Balas

Situasi kita sama sis. Cuma sy ni MIL yg tentu anak sy itu ini. Sebab anak tu anak sis, sis ada hak utk bersuara. Lagi2 bab penyusuan. Susu ibu adalah yg terbaik. Bila ada benda yg kita tak suka, better suarakan terus. Mcm sy, sampaikan sy sound MIL sebab sy taknak nanti sy stress pastu bgi kesan dekat penyusuan anak.