makanan baby 6bulan

Anak sy dah masuk 6bulan..makanan ape yg perlu dibagi sebagai permulaan ni ye.?ni anak pertama jd excited nak bg makan..??

9 Balas

Kalau sy mase ank 6bulan trus buat bubur ltk syur bayam+ayam+lobak.. dh siap bubur tu nt sy leyekk kn pulak kt tapis bg halus.. Sonokk bg anak mkn, awal pgi lps subuh trus masakan bubur..

boleh start dgan bubur kosong. mcm sy start bubur ksng 3 4 hari pastu campur sayur dgan ayam

Sy pun sama 😂. P tnya org google 😂. Sis blh cuba yg ni https://youtu.be/owe8fXMokJ8

Bubur kosong+minyak zaiton seminggu.lps tu baru campo carot,ayam.xpun ikan brokoli

Saya start dgn bubur nasi yg dh di blend. Campur sayur bayam. Tu je.

biasa umur 6bulan try bagi blended plain dulu

Follow page happy baby food dekat FB.

Bubur kosong shj. Blend halus.

4y ago

Dah masak bubur baru blend ke.?

Bubur kosong je sis...