bagi baby 6bulan makan buah

Nak tanya anak sy dah masuk 6bulan..gigi bawah pon dah tumbuh..dah boleh bg mkn buah ke.? Maksud sy letak buah tu dlm teethers pacifier..semua jenis buah ke boleh bg..ke ade sesetegah je.? Anak pertama ni tu yg tak tau..

6 Balas

anak sy 6 bulan sy bg buah naga, betik, pisang.tembikai.letak dlm fruit feeder bg gigit2, xde gigi lagi. puri buah x pernah buat. bg fresh dlm puting tu je.

boleh kot. cer try . kalau anak suka apa salahnya sbb baby dah ada gigi kan. sy ingat nak cuba juga .

Blh...letak dkt dlm yg tmpt mcm pacifier yg blh isi buah tu..insert buah..nti bby mkn.. 😉

Blh sis, bnyak buah yg blh letak dlm puting tu, sy pernah bg pear, buah naga..

Boleh je sis. Pastikan buah manis dulu. Yg masam masam pun boleh.

Boleh