Mommies help baby susah tidur

Baby dah 8 bulan. Susah sangat tidur. Tak pakai buai, tak guna pacifier. Kena dodoi tangan. Dodoi tu pun dia akan meronta dan menangis, membebel baru tidur. Ambik masa hampir 30mins dodoi tangan utk tidur. Tu pun susah nak letak kat katil, nnti terjaga. Siang susah tidur, malam pun susah tidur. Tolong mommies, saya dah banyak kali nangis sendiri sbb penat

5 Balas

sama laa sis anak sy dodoi pakai tgn . masuk buai meronta , tp anak sy 6 bln . ada masa dia meronta jgk siap cakar cubit ibu dia . pass kat ayah dia lg laa dia ngiss mcm knee dera Hhahahaha . tp skrg sy tgh latih dia tido sndri . kdg berjaya kdg tak . sy letak jr dia kat tilam . biar dia main main . penat dia tertidur sndri . kalau dia ngis2 bru sy angkat dodoi pakai tgn . tp anak sy jenis siang tido , mlm pun tido lama . cuma nk suruh tidur tu makan masaa nk dodoikan dia . takut dia terlalu penat sbb tu susah tidur . sy ada pakai minyk yg darenbless kat tt jual tu yg sleepwell . sejak pakai tu hri hri mmg anak sy ok sikit . sblm ni mmg dia tidur kejap bgun kjp bngun tiap mlm . mmg penat . smpai ngisss ngiss sbb terlalu penat . skrg tiap mlm mmg sapu dlu bru tidur . Alhamdulillah dia akn bgun nk susu je pastu tidur blk . siang sy tak sapu . mlm je.

4w ago

tkpe ..slow slow okay anak sy kdg jd kdg tak jgk . semoga dipermudahkan urusan sis . jgn strss strss tau .

jaga waktu tidur bby nmpk tanda2 nk ngntuk terus bg tidur, anak saya 8 bulan pun mcm tu juga saya just jaga timing tdo je , lg teruk sepanjang dia 8 bulan kalau terjaga dri tdo malam meronta macam kena pukul ,mau x mau sis kena alert time tdo dia wake window jgn terlebih nnty overtired tu susah bby nk sleep, nnti masuk 9 bulan elok dah balik tdo pun senang.

4w ago

moment bby saya 8 bulan mmg saya yg begenang air mata tahlah tdo payah meraung malam tiba2 , skrng elok dh cuma tdo je mengempeng 😁

sama la anak sy susah tidur dr baru lahir sampai sekarang pun sama.. dah dekat 2y dah.. bab nak tidur mmg susah. lain alhamdulillah behave je anak tu.. bila dah tidur pun selalunya mmg elok je tgh tidur tu, nak dapat tidur tu masih susah... semoga tiba cepat waktunya utk 'bila mengantuk tu tidurrr aje la nak'

4w ago

dr kecik buat rutin sama je tp last2 mmg nurse to sleep jgk.. masa 7m gitu kot dan la 3w lepas bf je letak kat katil sy keluar bilik dia blh golek2 nyanyi2 pastu tidur sendiri.. pernah jgk merasa anak nangis dlm cot sy masuk bilik tepuk2 kejap dia blh tidur, dh rasa jgk anak mengempeng tp jarang la., yg selalu tu nurse to sleep. nk tidur kena ada breast kt mulut, nyusu kejap pastu tidur.. ke kejap pun panggil mengempeng jgk😆

hai , blh pm sy tk dkt 601130756997 ? baby sy pun msuk 3bln lebih ssh nk tdur . skrg dh 4bln tdur pn ikut jam alhamdulillah sng tidur, lena ja .

4w ago

Mcm mana sis buat? Ada tips?

baby ikut wake window x?

4w ago

Masa 7 bulan ikut wake window. Cuma nak tidur tu tak sesusah 8 bulan skrg huhu