bayi kuat tidur

anak sy 3 bulan skrg ni. mlm biasa dia tido kul 8 sapai la lam kul 1 atau 2 bgn minum susu pastu sambung tido balik sapai kul 6 dia bgn x susu dh. pastu siang dia sambung tido lg.. anta ke taska cikgu gtau pun dia kuat tido. kdg2 susu pun kurg. berat pun naik lam 500g ja bulan ni.. normal ka cam tu..risau pulak sy.. dia nyusu 4oz skli minum..

4 Balas

Kena refer nurse. Kalau saya pun tak pasti ia normal atau tak. Nurse/doc di kk atau tempat awak check je boleh tahu perkembangan berat badan tu bersesuaian tak dengan usia

kalau graf kenaikan berat dia masih dlm kategori normal, tkde yg perlu dirisaukan. tapi kalau berat underweight kena kerapkan sikit menyusu siang tu

2y ago

graf dia ok ja. tp risau la jugak susunya kurg. tkt berat makin kurg xnaik

Anak saya pon sama, umur pon sama. jadi pon sama mcam awak cerita awk tu

2y ago

anak sya susu 4oz utk 5-6 jam siang, mlm 5oz tdo 8jam

Sama ank sy. Setahu sy normal, makin besar, makin kurg bangun mlm

2y ago

oo cam tu.. normal xpala. risau pulak kurg susu