Jarak minum susu

Normalke baby 2 bulan lebih last menyusu 11:30 mlm...pastu tido kul 4 pgi baru minum... jarak dlm 6 jam cam tu...

4 Balas

Anak sy 2 bulan setengah tiba2 jadi mcm ni juga, last susu kul 12 mlm kul 4 pagi baru bangun, sebelum2 ni dia 2-3 jam akan terbangun sendiri utk susu, tp sejak nk masuk 3 bulan ni lama dia tido malam, kalau sy kejut utk bf dia tolak, kul 4 tu baru dia nk susu

3w ago

Saya ada baca kalau baby berat okay, and sihat means tak demam or kuning takpe kalau gap lama sikit, tp kalau puan tengok baby mcm dehidrasi mungkin perlu consult doktor https://youtu.be/RlyxD7qTIRo?feature=shared sy refer dkt sini

Mcm x normal ja jauh sgt gap lg pn masih 2 bulan. Klu nurse dkt klinik sy bgtau maximum 3jam.. klu x mau juga kena bagi nyusu.. tp boleh tnya nurse/doc balik utk confirm

klu sy max 4 jam saja..then klu bby xbngun juga, sy tukar pampers dia for sure akn bngun. masa tu bg susu. sbb nk jaga berat bdn dia..

Anak Sy pun MCM itu juga. .

3w ago

Anak Sy dulu Minum 2 Oz.. sekarang 3oz . tapi kalau mlm 4jam lambat