fasa nak tumbuh gigi

ank sy 5 bulan lbh..normal ka skrg ni dia jrg menyusu.. kdg² last susu kul12tgh mlm.. kul 6 pg bncuh msh xmo minum.. dia cam susah nk minum sejak demam baru² ni.. pastu kuat merengek x tentu psl.. sebelum ni ok ja..fasa nk tumbuh gigi cam tu ka perangai..#ingintahu

2 Balas

Kalau tengah fasa teething memang anak akan kerap meragam, mudah demam dan kurang menyusu. Tapi teruskan beri susu ikut demand/jadual penyusuan anak.

Ya, dan blh jadi nursing strike / growth spurt. Teruskan offer susu pada dia dgn kasih sayang

2y ago

oo cam tu risau lak susu kurg