pregnant menyusu anak

anak sulung saya 2tahun 5 bulan..tapi menyusu badan lg..baru tau pregnant tapi mk sy kata kalau mengandung xboleh bg anak menyusu dah..betul ka?kesian nak bg dia berhenti menyusu dan xtau nk bg dia berhenti macam mana?

1 Balas

Mak2 n makcik2 sy pn ader ckp mcm tu. N sy tny dokter. My dokter said, klu keadaan si ibu 'ok' means x pning, xlesu, x der bleeding, u blh breasfeed ur kids smasa u mgandung. If ur condition x ok, mcm brat bdn x naik, ad spot, trasa pning n trlalu lesu, u can stop breastfeed to ur kids. N that situation blh mrbhyakn bby dlm kndungan. Klu xda ap2 oke jer bf.