anak masih menyusu

ank sy 2tahun stgh masih menyusu badan...yg mrisaukan sy tengah pregnant ank no2 kandungan usia 5bulan...apa patut sy buat...dari awl sudah ajar minum susu botol tp dia tetap tolak..apa lagi bg susu fomula mcm2 susu fomula cuba semua tk bhasil...hurmmm..

1 Balas

Wean off masa umur 2y n keatas sebenarnya xperlu lg dah bg susu fm...ajar ank minum air pakai straw...bgtau ank skrg breast n susu mommy simpan utk bby pulak.... Kalau sy dlu calit sirap...ckp dkt ank breast luka..sakit....dan paling penting nk wean off jgn terkejut stop mcm tu...mula2 ajar siang xleh bf....mlm je....lps dia dah ok...ajar pulak..mlm ni blh bf esok xleh....dan tingkatkan perbezaan hari smpai dia stop...😊