Jika anak anda sedang tantrum, apa yang anda lakukan?
Voice your Opinion
Slow talk dengannya
Tengkingnya
Marah dia
Pujuk & peluk dia

2014 respon

16 Balas

try pujuk peluk...klu x jalan...berikan masa utk dia control emosi dia...then dia akan dtg at saya...time ni bru heart to heart conversation antara kami dan saya akan explain pada dia kesalahannya dan saya pon akan minta maaf pada dia...sbb kdg2 kita ibu bapa ada silap yg anak terasa sedih walaupun dia masih 2,3 tahun jer

Slow talk if tak jalan suara tegas pulak if tak jalan jugak layan je dulu once mood dia ok balik sambung tegur😅

selalu biarkan ja dia puas mengamuk, lepas tu peluk tanya elok elok nak apa

Biar dulu puas mengamuk, dah elok baru saya slow talk dan peluk

Pujuk dan peluk dia #TAPsupermoms

xtaw nak kta sb xda anak lg...

slow talk with my child

pujuk dan peluk dia

Pujuk & peluk dia

pujuk dan peluk