menghadapi anak tantrum

Anak saya tantrum dia melampau takboleh salah sikit , takboleh kurang sikit semua apa yang dia nak kene bagi jadi saya mintak pendapat ibu ibu mcm mne nak hadapi anak mcm nih

2 Balas

biar je die tantrum. jgn lyn kan apa yg dia nak sgt tu. sbb tantrum tu senjata dia. sekali je awk bagi apa yg dia nak time dia tantrum, die dh tau dh, tu cara dia nak gula2kan awk dgn husband. biar je dia tantrum sampai tenang sendiri. jgn marah jgn pujuk. bo layan je dulu. sbb anak tantrum makin dilayan makin menjadi tantrum die. biar je die lepaskan emosi die dulu. nnti die dh tenang lama sikit baru bagi die apa yg die nak kalau nk bagi lah. kalau xnak bagi pon xde mslh.

11mo ago

tapi risau jiran ckp kita dera ank pulak dia punya jerit tuh yaAllah 😂

anak saya bukan jenis tantrum . masa 1 y ke 2 y ada jugak tantrum . but saya ajar rotan dekat anak saya . in shaa allah anak akan behave . bukan rotan dia , rotan lah dinding ke bgi kita tegas die . kite didik dri kecik anak akan displin . bukan ajar takut dgn kite , ajar die hormat kite , even die kecik lagi .