berat anak

Anak saya skrg berumur 7bulan...berat dia 6.63kg shja...Mnum fm skli mnum 3oz stiap 2jam...da stat mkn bubur nasi.... Stiap hri sy risau akan berat bdn dia... Aduhai.... Wajarkah itu.....

9 Balas

Ye ke sis? Sy sringkli risau memikirkan anak ni..xtau knpa... Sjk de ank ni..perasaan sy bercmpur baur...pling byk skli ssu pon 3oz je skrg...tgk ank org lain mnum skli 4-5oz...sy jd sedih plk bile tgk ank sndri... Tp dia aktif...wlau blom pndai merangkak...cuma niarap je...jenuh jgk nk kejar dia..bergolek sna sni....

Mmg umur ni dh slow naik berat.. Sikit tp naik its ok. Jgn jer turun berat. Saya ada anak halussss sgt dr lahirnya. Hehe. Selalu jatuh chart line kuning. Tapi spjg umur dr lahir sehingga 6thn under KKIA, berat dia x pernah turun. Naik tapi sikit. Smpai skrg slim. Dh 10thn dh. Alhamdulillah. ☺️

Alhamdulilkah lps tukar ssu ni..ada perkembangan cket... Byk jgk lah anak mnum ssu....kdng lps mkn bubur pon mau mnum ssu lg....sy bli DURCH BABY je

ank sis 7mon tp bnyak gak dia mnum susu.. dlm 6oz gak..solid food sehari sekali..ni nk msuk 8kg dh

Sejak lahir mmg dia xnk ssu bdm...sy tpksa pam m bg btol ke dia...dom pntg kg ssu drop sbb sy stress...

5y ago

Sma...ingtkn sy sorng je yg mengalami ....huhu....

Sis cuba tukar susu pediasure. Dulu anak saya pun mcm tu.. Bila dah bg susu pediasure makan byk sgt..

5y ago

Ooo ye ke? Nt sy cuba ye

Tu lah...anak sy kurng nk mnum ssu...risau sgt2... Tukar ssu pon gtu jgk dia mnum nya....

Susu fm apa sis bagi?

5y ago

Kalau sis risau .. apa kata bwk pegi jumpa paediatrician atau dietician? Kawan saya dulu anak dia ada mslh camtu jugak.. paediatrician soh dia tukar Ke susu pediasure... Berkesan. Tapi harga dia..huhu..rabaklah jugak poket

Bagi susu badan