anak sy berumur 6 bulan 12 hri

anak sy berumur 6 bulan 12 hri,sjk dh mula mkn ni..dia dh xnk mnyusu lg..ank sy mnum susu dutch baby..sjk dh mkn ni dia ashik nk mnum air kosong jer.da sapa2 blh bg pndapat tak..sy buntu skrg.

3 Balas

sama dgn bby sya sebelum dia mkn dia kuat minum susu biasa 4 atau 5oz sekali minum.bila dah start mkn dia dah tak menyusu byk sgt.kadang tak smp 3oz pun..tapi kerap lah .air kosong dia minum time makan je dia mcm tak suka sgt kot dgn air masak😁

Normal kalau baby dh mkn dia kurang nak susu.. Sebab dia dh kenyang.. Sy bg portion makan sikit2 dahulu.. Lps tu buat jadual yg ank kena minum susu, contohnya sblm waktu tidur.. Tiap kali baby nk nap, msti dia susu dulu

boleh try Baby food IZZLY www.wasap.my/60129876070