tambah berat bayi

Salam, ank sy bru 2bln+, skrg dia mnum fm dutch bby, berak cntik, xdk elrgik, tp brt dia xmmuaskn, naik skit sgt. Lahir 2.4kg, cek 2bln hri tu, bru 4.1kg, pstu xnaik dh. Igt nk tukar fm lactogen, blh shre pnglman x, lactogen ok x utk tmbh berat bayi?? Ke ada fm lain yg better?? Thx in advnce

3 Balas

anak saya dari awal lahir minum dutch baby sulam dengan susu badan. alhamdulillah naik sekilo sebulan , timbang 2bulan 1.4kg naik. sekarang berat dah 5.4kg , lahir 2.89kg je. sekarang tukar dupro sbb haritu dutch baby 4hari tak berak , minum dupro 2hari sekali berak .

anak saya yg ke3 saya bagi dutch baby dari lahir hingga sekarang masuk 3tahun, beratnya ok.. xnaik byk pun yg penting ada naik, selagi xmasuk garisan kuning, ok suda..

lactogen pun berat xnaik...mcm ank sy berat xnaik...skrg sy tukaq dupro...