Baby skerg 7 bulan nak ke 8 bulan dah ..

Saya nak tanya sapa kat sini baby dia umr sma ank sya .. setiap Kali bg makn Dan mnum susu stiap Kali dia mmbuang ...Sy dh risau ..tpi dia lalu makn minum Pon oky ..ad tips x ..Sy dah buntu ..next month checkup 9 bulan ... Risau misi kk bising .sebb now Bert dia 6kg lbh .tpi isi dia jnis kejab ..cm ..Sy tkot bila mkn mnum berak ja berat jd lmbt naik ..risau laaa..

5 Balas

Kalau dia membuang dlm kadar yg biasa, bukan jenis najis cirit birit, ok je. Maksudnya penghadaman perut dia dah semakin baik la sbb tu cepat diproses jd najis. X ada la baby kerap membuang setiap kali mkn berat dia akan turun. Kecuali kalau dia kena cirit birit Selagi bmi dia ok masih dlm normal chart, nurse pun ok je walaupun berat x naik banyak

selagi anak makan ok, ada selera ok la. dan senang mmbuang tu kira ok la..bdn hnya serap apa yg pnting. yg xpnting tu jd najis. anak sy esok msuk 8 bulan. jenis makan sikit2 je sesuap dua. berat 7.7kg. pon risau jugak. sbb mcm2 jenis msakan dah pelbagaikan. pon tetap sesuap dua 😂

anak saya pun macamtu. lepas makan je terus membuang. and berat tak berapa naik sangat pun. tapi nurse kata asalkan dalam chart tu ok, bmi pun normal & anak pun active, so puan tak perlu risau ☺

normal tu..jnji ank sht😉✌🏻dan anak mudah mmbuang .tak sembelit

janji anak sihat