Anak Kerap Menangis

Anak saya sekarang 8 bulan lebih.. makin kerap & mudah menangis.. kadang² rasa stress tengok dia menjerit² macam apa dah.. nampak je saya nak bangun, menangis.. balik kampung, taknak orang pegang² dia.. kalau tak, menangis.. menangis menangis menangis.. letih rasa.. dia bf.. tapi anak lain yg bf pun saya tengok, takdelah mcm dia..adehhh.. ada tips tak?

16 Balas

Budak2 mcm2 ragam..anak ke3 sy full BF lbh krg mcm tu...tp Alhamdulillah sy cari mcm2 cara yg ni bkesan..bagi dia tidur cukup, rehat cukup, susu cukup & mkn cukup..kalau time sy nak ke dapur ka mandi ke sy akan bukakan tv rancangan kartun & letak sikit toys utk lekakan dia..bagitahu juga sy nak ke mana la, kalau mandi jerit la konon tanya best ke kartun tu ke apa2, yg penting sis pun mandi mcm kartun😅anak sy mb takut dtgglkan sebab tu mcm tu yo skrg Alhamdulillah msk 4 tahun ok jer dah ke taska🙋🏻‍♀️