Kemaluan merah

Anak saya perempuan. Kemaluan dia merah, krim apa yang elok ya. Pakai sebamed tak berkesan. Dah seminggu pakai, takde perubahan.

8 Balas

Sis blh try krim jnis ni juge... Ni pn ok...ada dua jnis yg ok..sudocream dgn yg ni..ms ank sy dkt nicu dlu.doc pakar suggest 2 jnis krim ni tuk ruam lmpin dkt bby..dlm ms yg sm sis tgk pmpers sis bli tu btl2 sesuai dgn kulit bby or x..if xsesuai sis kena try tuka jenama lain..mg ank sis cpt sembuh ya..aamiin

x sesuai dgn pempers ke ? cuba sapu krim yg nama sudocrem...biase tgk ank2 sedara klu ruam merah2 cmtu sapu krim tu je , elok...

try pakai aloeveraa sapukan kat situu

Vaseline pun okay.

Sudocream

Sudocream sis. Pakaikan kerap2. Tiap kali tukar diaper tu, pakaikan. Kalau boleh waktu di rumah jgn pakaikan diaper. Sapu krim dan biar udara kena kat bhgn situ. Cuma kena sabar dan rajin sikit la takot anak terkencing terberak dll. Doc suggest mcm tu kat adik ipar sbb bby dia pun sama jadi merah kat kemaluan. Cepat je baik.

Sy sapu ezerra.. Try la..

Suggest krim nii

5y ago

Yup baru nak suggest yg sama