Anak kerap menyusu

Anak saya nak masuk 2 tahun pada 23/1 ni. Fully breastfeed tak pernah campur botol. Masalahnya dia mlmenyusu tak macam budak lain. Kekerapan menyusu tu lepas makan 2 pinggan nasi pon dia tetap nk menyusu. Sebelum makan pon menyusu. Setiap jam nak menyusu. Kalau tak bagi dia menjerit jerit. Tak tahu mcm mana nk start wean off dia.

3 Balas

same sis ank sy yg sulung 2thn lbh baru berhnti bf tu pun sbb sy dh mngandung ank no.2..insha allah blh berhntikn dah...sy letak tepung je,dia geli bile nmpk tepung..hehehe

Sbnrnya dia xla mnum sgt lebih kepada mngempeng je...gian je....dah 2y dah blh ckp dgn dia elok2... Dia dah phm dah..

Sama la sis...my son 2years2month pon cm 2 jga..mkn bnykk pon still mnyusu...tp siang jarang dh..mlm2 je..😘