kekerapan bayi menyusu

hi mommy semua nak tanya normal ke kalau bayi 2 bulan kerap sangat menyusu? tak sampai 2 jam mintak susu especially malam. n baby saya selalu sangat jeluak susu. saya dah sendawakan tetap ada jeluak susu dia. kalau saya tak bagi susu mesti dia akan nangis hanya akan diam bila bagi susu. #firsttimemom #pleasehelp #advicepls

2 Balas

sama lah dgan anak sy, 2 bulan juga tak smpai 2 jam minta susu lagi terutama waktu malam..sy bagi je lah, katanya susu ibu ni mudah hadam tu yg dorg cepat lapar, so sy bagi je lah..kang tak bagi meragam pulak lagi susah, ikut je kehendak baby sis..kdg tu bukan dia susu sgt pon nak ngempeng main puting je

normal bg saya sebab fully breastfeeding. Penyususan susu ibu pada waktu mlm sangat bagus untuk tumbesaran anak dan ketenangan ibu.