NORMAL TAK BAYI 1 BULAN KERAP MENYUSU?

Hi semua.. baby boy saya berusia 29 hari & saya direct feed. Yang saya tahu kekerapan bayi menyusu 2-3 jam sekali. Tapi baby saya kadang-kadang tak sampai 1 jam. Kadang macam confuse hehe nak kata tak cukup susu, waktu df akan dengar bunyi dia telan susu. Berak & kencing 7-8 kali sehari. Waktu menyusu skrg ni dia gemar meneran & mendengus tapi masih terus menyusu. Adakah cara saya betul? Normal ke semua ni? 😅#firstbaby #firstmom

2 Balas

baby boy sis, memg kuat menyusu plus size perut dia kecik. jd dia kena banyak kali minum. 8-12 kali sehari tu normal.

normal je tu. susu ibu kan mudah hadam.

2y ago

Okay baik2. Sebab kadang mcm confuse kenapa waktu menyusu dia meneran mcm tu, sama ada nak susu ke terlebih susu ke 😂