Bayi 3 bulan tak menyusu selama 6 jam

Okay ke baby 3 bulan tak menyusu selama 6 jam. Sy dah start bekerja menyusu dia pukul 8 pg. Lepas tu bagi guna botol (susu ebm) pagi mmg dia xnak langsung. Pukul 1-2 ptg baru dia nak susu lepas lapar sgt. Dia xnak sbb masih kenyang ke atau x suka susu botol. Syrisau😭#bantujawab #firstmom #SeriusTanya #newmom

2 Balas

Dah 3buln ni ikot demand bby je sis..lau dy tdo jgn kcau bg dy tdo btol2..nnt dy lpar dy akn bgon mrengek minx susu..mse tu bru bg..ank sy pn dh 3buln7hari..mmg bg susu ble dy minx je..pnh bg mse gngu dy tdo dy xnk mnum pn..

6d ago

Setiap 2jm..sy bg 3oz..klau mlm dy tdo lena sgt lmbt ckit dy akn minx susu..tp kbiasaannyer stiap 2jm la..

Kire dh 3buln ni kite dh blh rileks ckit..xda la mcm awl2 dlu tiap 2jm nk kne bg susu tiap mlm..so dpt la kite cover tdo kte yg xckup sblm ni tu..hehe