Anak tak respon bila di panggil nama?

Anak saya lelaki, 1 tahun 3 bulan tapi bila di panggil nama, susah sangat nak toleh/ respon. saya ambil masa yg lama utk tunggu dia toleh bila panggil nama dia.risau sangat..

36 Balas

mcm mana nak bezakan yg anak tu tak toleh / respon sbb dia sengaja buat atau autism ? anak saya ada masa dia fokus , kita borak2 dia balas , ada masa bila kita panggil di palau jee org yg manggil dia. kadang confius nak kata dia tak respon lansung ada je respon, ada masa mmg dia buat tak tahu . anak saya 1tahun 6bulan, saya jd confuse bila misi tanya anak respon tak kalau panggil nama . 😅.