Tidak respon kalau dipanggil nama

Hi mommies, anak saya sekarang dh 10 bulan. Saya risau kalau dipanggil nama tu dia tak toleh. Memang selalu jugak la saya panggil nama anak saya, kdg kdg dia toleh. Kdg kdg tak. Kalau dia mcm leka bermain atau tengok tv memang tak respon kalau saya panggil nama. Masa check 6 bulan nurse ada cuba panggil nama dia, dia toleh. Pandai betul budak ni 🤣 Tapi normal ke kalau dia kdg2 je toleh kalau dipanggil nama? #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp

2 Balas

Kalau ibu rsau kot2 anak ade masalah autisme/adhd & seangkatan dgnnya, kne tggu setahun 6 bln tu pun slepas diagnos dgn pakar.. awal2 nie susah nk predict.. Lg pun normal utk pkembangn bayi bbeza dgn bayi yg lain.. As a mom, sye pun penah rse bnde yg sme smpi susah hati/moody.. but last2 i let it go.. just njoy the sweet moment with ur child..

Normal sebab anak tengah fokus pada apa yang dia tengah buat. Saya kalau macam tu akan pergi ke eye level anak dan panggil dia.