Anak tak respon bila di panggil nama?

Anak saya lelaki, 1 tahun 3 bulan tapi bila di panggil nama, susah sangat nak toleh/ respon. saya ambil masa yg lama utk tunggu dia toleh bila panggil nama dia.risau sangat..

36 Balas

anak saya pon mcm tu juga 1y3m.. panggil byk kali baru die toleh.. sy rase maybe effect terlalu lama menghadap tv juga.. now dh xbuka tv.. n layan die dgn physical toys..sy dh bawa jupe paed bhgn neurologist n buat hearing test ABR ALHAMDULILLAH telinga die normal.. tp mungkin die tak berapa fokus... doc pon suruh start speech therapy sbb mmg ade mild delay.. xboleh sebut even 1 patah perkataan lagi.. masih babbling lagi... mase umur setahun 2 bulan xpandai pointing, angkat angkat bile sebut nama.. tp now alhamdulillah ade improvement..setiap baby mungkin perkembangan tak sama tp as parent kena selalu monitor..

11mo ago

Umur setahun patut sebut berapa perkataan?