Cara ajar anak

Hi..anak saya dh kenal huruf..umur berapa ibu2 start ajar anak membaca/umur yg sesuai? mcm mna cara ibu2 ajar anak membaca? mulakan dari suku kata ke? Mcm mna ibu2 bahagikan belajar membaca BM, Bi dan iqra? Blh share pengalaman tak ? Terima kasih

7 Balas

ank sye masa 1y+ sye bukakan lagu2 abc dgn numbers dkt youtube. nyanyi sama2 dgn dia. sekarang dh 3y dh kenal huruf abc. 3y ni baru nk ajar baca and mengeja. bru beli buku yg suku kata tu ?.