baby masuk nicu

anak saya dah tiga hari masuk nicu sebab jangkitan kuman dalam perut , so dia kena on antibiotik . diorang cakap mungkin hari khamis ni dah bole keluar sebab selalunya antibiotik dalam lima hari je . ada tak ibu ibu kat sini anak pernah kena on antibiotik ? berapa hari ? selalu diorang charge berapa rm yee ?

9 Balas

Baby saya masa sebulan pernah on antibiotik jugak. Jangkitan kuman kat saluran kencing. On antibiotik 7 hari. Dr kata masa tu sama ada 5 atau 7 hari tapi masa hari ke 5 tu kuman masih ada tapi kuantiti dah kurang. Dr suruh continue juga sampai 7 hari. Warded kat swasta. So total rm10k 😅