On antibiotik NICU

Salam korang, sapa ada pengalaman baby on antibiotik sebab sel darah putih byk selepas dilahirkan , lepas tu, kuning pon tinggi… berapa lama anak korang stay di NICU?🥹sedih laa tgok anak sendiri duduk dlm nicu lama2, lepas tu bawah lampu pula plus on antibiotik kena cucuk sana sini…

2 Balas

ank sya ddk kt nicu sebulan on antibiotik.. knng ank tinggi smpai kna tkar darah mcm² komplikasi bby..smpai umur 3 blan kning still ada, doc buat operation 2 kli kt bby nk check hati bby..selama bby kt nicu sya cma tngok skli je x smpai hti tngok dia kt situ lbm² kna ccuk..sbb asl sya dtng je msti bby nngis..kita ni hati sayu je nk tinggalkan dia...lgi² sya czer,emosi time tu dh thap meroyan fkir bby je.. sya fhm perasaan sis tngok ank bwah lmpu..lgi² time bby sya tu menggigil sejuk ketar² bdn dia.. kita sbagai ibu ni x smpai hati tngok ank mcm tu..kna kuatkan jga diri ni nk tngok ank shat jee

2mo ago

Alhamdulillah sihat sis..cma msih follow up hospital je... sis kna kuat dmi ank tau.. insyaallah ank cpt smbuh...

sama kita. baby sy kena warded on antibiotik sbb sy leaking 2 hari. bila pergi menyusu sedih sgt tgk tgn ada jarum dgn bengkak nya sbb kena cocok 🥹 doc cakap paling lama 5 hari & ada kuning tp tahap rendah. hari hari rindu dia 😌😌