Tolong suggest mknan

Hi mumy2 , baby sy 9bulan 21 hari , sebelum ni dia mkn je bubur kosong , Tp skrg dia dah xnak makan bubur , nak mkn org dewasa pnya mkanan , makan bubur pun sikit je , byk lagi yg d buang , ada cara tak mcm mna nak bagi baby berselera mkn

2 Balas

awak masih bg baby bubur kosong? xcomplete meal baby awak mcm ni😅. kalau baby nk makan makanan family xde mslh pon awak. boleh je bg. cuma portion dia masa awak masak. awak asingkn dulu mknn dia sebelom awak tmbh grm or gula. janji meal yg dia mkn cukup semua. anak 1st sy masa usia dia 10bulan mcm tu dh mkn mknn family. dia dh xmau mkn tekstur lembik2. tak perlu risau gusi baby kuat

11mo ago

tpi ank sy still x pndai kunyah dia suka kemam jee sy mcm giveup x thu nk bgi mkn ape 😭 sis bole share pngalaman x

Umur 9 bulan sepatutnya sudah diperkenalkan dengan complete meal, awak. Awak kena pelbagaikan menu dan tekstur jugak. Anak saya umur 9 bulan dah makan nasi goreng, pasta, nugget, buah, oat+buah, vege snack. Masih lagi no salt and no sugar. Nak lagi awak mudah faham, awak ada FB tak? Kalau ada boleh follow FB happybabyfoodmalaysia. Sangat sangat membantu 👍