anak nak masuk setahun tp masih taknak makan

anak saya dah nak masuk setahun bulan ni, dia sgt susah nak bukak mulut utk makan. mcm2 dh saya cuba masak, dari bubur, makanan sejuk & mcm2 lagi. tp still dia tknk, nestum pun dia kurang juga. sy stress sgt kadang menangis sbb anak tknk makan. dia kuat susu je. saya pun dh gap masa utk susu & makan. still tk jalan. ade tips lain tk?🥲

4 Balas

Awak anak saya cam awak jugak . Tapi saya try bagi dia biskut beras tu . Eh tibe2 pandai pulak makan . Nangis saya 😂 tapi dia pandai makan tu je , benda lain semua tak nak . Suap pakai tangan . Mase dalam kete offer nasi ayam tu , sedap pulak dia makan . Baru tau dia tak suke benda lembik .

Bg dia mkn sendiri.letak finger food depan dia,atau nasi, bubur..sepah sikit tp kita iktiar kot dia nk mkn

4w ago

dh buat sis. smaa juga😭😭 dia nngis tknak

adakah dia tengah cuba nak berjalan? ke nak tumbuh gigi?

4w ago

oo dia tak selesa tu. anak saya pun macam ni. yang saya buat saya tingkatkan kekerapan. sejam sekali offer. walaupun dia makan 1-2 suap je. memang penat. tapi berbaloi sebab makanan habis akhirnya.

Anak ada masalah berat badan x?

4w ago

takda sis. berat dia okayy