baby 7 bulan taknak makan

mcm mna eh baby saya dh 7m+ tapi dia tknk mkn. tukar texture pun dia buat nk muntah ja. mcm2 saya cuba. buah pun tknk. pening saya takut berat tk naik 😭#firstbaby #firsttimemom #ingintahu

2 Balas

anak sye pun still bg texture puree... tp pekat.. penah try bg texture bubur yg blend kasar (ade biji2) dye x berapa suka.. mgkin take time nk adapt dgn tekstur bru kot..

betul2 reject, atau dapat dalam 2-3 suap?

10mo ago

dapat jugak dua tiga suap tapi yg jenis cair sikit ja texture lepastu dia main sembur2 ja. tapi kalau tukar yg mcm kasar sikit mesti dia nk muntah.