Susu tambah berat bby

Anak saya dah masuk 10 bulan. Tapi berat masih 6.4kg. Ibu2 minta kongsi susu formula apa yg dapat tambahkn berat bby. Anak org lain dah 10 12kg dh. Anak kita masih 6kg.

12 Balas

Ramai recommend s26... Anak buah minum s26 pun elok tembam nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

kne seimbang kn mkanan dgn susu.. kekadang klau dia mintak susu je means dia lapar x cukup makan. anak sy minum susu lactogen okey je... cuma kt rmh dia xnk mkn sbb xde kawan, mkn pon main², kekadang turun berat dia skjp.. klau ddk rmh pengasuh mkn banyak sbb ada kawan.. berat bdn naik je

sy ingat lg ank sulung kurg berat juga smp la dpt susu dr kk..tp dia sihat walaupun Hanya BF..jrg demam o sakit2 mcm cousins dia Ms tu..skrg ni dia plak overweight...ni pun dia yg paling susah nk demam o sakit lain.. alhamdulillah ☺️

9mo ago

Dya start makan byk umur berapa?

mcm bby sya baru2 hari tu try susu dupro dutch bby S26 dia tak nak..last2 sya try susu NAN..alhamdulillah dia minum susu badan lagi walaupun minum susu formula.skrg dia dah nak masuk 5 bulan beratnya dah 6kg

4y ago

sama la..mse bwh 3 bulan try susu dutch bby die minum. Msuk 4 bulan dah x nk..try dugro pon x nk. Ni baru try s26. Ade nyusu sikit kne biasa kn. Harap selesa la dgn S26 ni.

Ank mkn ok ke sis? cuba awk usaha dr segi makanan. 10bln should be dh byk boleh mkn.

4y ago

kalau 4kali mkn tu ok la. Cuma kena pstikn dia mkn byk. Kena seimbangkn susu n solid food.

Boleh try bagi makan oat. Oat pon boleh bantu naikkan berat badan baby

Cuba pelbagaikn makanan sis.. Slain bubur buat mknan lain utk dia..

Anak saya minum dupro umur 3 bulan 14 hari berat 6kg

Ank sy 3bulan..6.5kg..just full brestfeeding

sy baru try s26 gold..hrp2 ank sesuai

10mo ago

hi sis, nak minta review susu s26 gold tu menjadi tak utk naikkan berat baby? berapa lama baru dpt effect dia ye?