BMI baby 10 bulan

Hai ibu2 nak tanya berat baby 10 bulan ok x? Ibu bole share baby minum susu ape klau berat susah naik? Klau minum susu badan shj perlu ke tambah susu formula? Bole suggest brand susu utk tambah berat baby? Terime kasih

2 Balas

Kalau dah fully bf rugi je sis topup fm. Nanti nk kena fikir sesuai ke tak. My suggestion ikhtiar dgn pemakanan anak, lagi mcm2 boleh buat baby berat. Boleh join group fb Happy Baby Food Malaysia or cari resepi kt tiktok. Anak saya pun 10 bulan 10kg sbb saya kerap letak cream cheese, greek yogurt etc dlm makanan dia

kalau mmg da fully bf takyah canpur takpa, bagi dia makanan yg bole naikkan berat je mcm susu dutch lady, cream cheese, olive oil, avocado etc, sbb dia pun da makan kan.

2w ago

Setuju