Anak sudah 1tahun 3bulan belum pandai berjalan

Anak saya dah 1tahun 3bulan belum pandai berjalan 🥲 tp dah boleh bbrapa langkah cuma anak saya suda jalan berjengket . ada tips mcm mana nak ajar anak supaya cepat bjalan ?

2 Balas

anak saya yg ke dua, lambat sket jalan. alkisahnya, ketika umur setahun tu dia dah seronok bertatih .. sambil pegang2. tapi ada satu hari tu dia jatuh. then dia takut nak bangun jalan. setahun lebih jugalah baru berani semula nak jalan. lupa dah..

Tatih anak dgn berkaki ayam atas rumput dan pasir