Anak suka pukul kepala

Anak saya dah 1 tahun 2 bulan. Sekarang dia suka pukul2 kepala. Flapping dan bye2. Tapi bila kita panggil nama dia toleh. Bila kita tunjuk sesuatu dia pandang objek yg kita tunjuk tu. Cuma belum pandai cakap. Baru cakap nak nak je. Semua benda dia bedal “nak”. Panggil ibu pun “nak” 😅 Normal tak ye?

2 Balas

Mama, jgn terlalu risau ye. Banyakkan berkomunikasi dgn anak. Anak sy setahun 3bulan pun blm pandai gabungkan 2 perkataan lg. Cuma tau mama, dada, no, hi&bye saja. Tp dh faham arahan. Semoga anak2 kita membesar menjadi anak yg sihat & pintar 🥰

p