Berkait Autism

Anak umur 1 tahun 4 bulan. Akan ada appointment ke Paed untuk confirmation. Cuma nak tanya pendapat parents.. anak saya ni babble banyak cakap tapi takde perkataan bermakna sangat. Panggil tak respon. Tapi kalau panggil lame2, dia tau kt panggil dia dan dia tensyen. Main mainan suka baling2 ke belakang ke tepi. Suka ketuk2 permukaan contoh meja. Suka gigit mainan. Kalau bermain cak2 dia suka dan gelak2. Pandai main cak2 dengan kain dia. Eye contact ada. Flapping hand bila gembira. Pandai salam orang. Dia tau kalau ayah dia pegang, memang nak berjalan. Bila orang nak pegang dia, automatik dia hanya salam orang tu sebab tak nak kena dukung orang lain. #ingintahu #firstmom #SeriusTanya

1 Balas

insyaAllah selepas banyak sesi terapi akan ada perubahan.. doktor pun tak mudah nak confirmkan.. ada test2 dia.. semoga dipermudahkan urusan awak sekeluarga..