Ragam anak 4 bulan

Anak saya berumur 4 bulan.. Sejak akhir2 ni anak saya suka tido lewat. Pukul 3 pagi baru tido.. Saya seorang wanita berkerjaya. Anak saya seolah olah tidak mahu tidur sedangkan mata dia sudah mengantuk. Dia sayang untuk tidur sebab dia nak bermain dengan saya dan suami.. Boleh saya dapatkan tip untuk mudahkan anak tido awal... Time ni mata dah rabak...kepala dah ting tong...

1 Balas

Biasa la tu proses membesar .. Train dia tidoe awal .. Mula2 mmg agak susah .. Just sabar n konsisten .. Insya allah ... Tips dari saya 😬 1) kurangkan waktu tidoe anak waktu siang .. 2) waktu ptg main dgn dia .. 3) dah puas main .. Sebelum mghrib tu bg dia mandi . 4) dah setel bg susu .. Insya allah akan terlena .. Sbb ptg dah penat bermain .. Waktu tidoe tu kalau boleh elakkan suasana bising n cahaya ..