Poop

Anak saya baru masuk 3 bulan and fully breastfeeding . Lepas kena cucuk sekali ja berak lepas tu 3 hari dah tak berak . Normal ka ?

4 Balas

Normal..baby breastfeed normal tak berak..anak saya pun 3bulan..esok dia 4bulan..sepanjang 3bulan dia tu anak lebih 1 minggu dia tak berak..saya risau juga..tanya momies kat sini ada seorang momie dia suruh minum or makan buah oren..mmg berkesan..saya minum air oren..esoknya anak saya terus berak..banyak lagi tu..😅😅😅

5y ago

Ohh ya ka , tudia lbh smnggu x berak 😂 lps ni kena mkn buah oren . Thanks

Baru je anak saya alami xberak 3hari kentut pulk bau x mnyenangkan. Risau dah smpai tnye smua org yg jmpa and ada tu then dorng ckp normal. . Then pagi td dia dah berak hehe rsa brsyukur sgt haha sb dia xpernh miss berak smpai 3hari .. Sllu miss shari je lusanya dia mesti berak .

5y ago

Itulah kentut dia dah mcm bau taik .ingt berak. chek pampers kosong. Tngok dia xmeragam chek prut xkeras pulk.. Haha wlupun org ckp normal tp ttap risau sb kntut dia bau 😂 nasb lah dia dah berak and now dia dah berak cam biasa hari2 berak. Hehe

Normal. Xde kaitan dgn kne cucuk. Bby takdpt hindmilk tu.

5y ago

Monitor kalau bby cranky. Urut perot dgn urutan i love you. Sapu minyak telon. Betolkn lekapan anak bile myusu. Mnyusu dlm 10-20mnt . Pastikn dpt hindmilk

normal sis