Poop babyy

Normal ke poop dia campur hijau macam ni? 3m , full fm, berak 3@4 hari sekali😫. Tapi perut tak kembung. Kentut pun kentut je. Tak de merengek ape pun. Kencing kuat. Cuma tu lah berak je 3@4 hari sekali. Normal ke utk baby full formula☹️ #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #seriusnanya #firstmom

Poop babyy
6 Balas

Susu formula tak semestinya kena @ wajib berak hari². Monitor jee kalau berak 3/4 kali pun kira normal dah tu, plus najis nya kuning mcm ni, normal, bby pun senang je tekaan terus berak haha. tp kalau seminggu tak berak, itu ya mmg x normal, takut sembelit. kalau sembelit lagi kesian baby nk meneran tu.. no worries. keep monitor jee okk 🥹

sama la..anak sy minum susu formula. dutch baby 0-12& 6-18 bln asyik berak je..kdg2 xsampai sejam minum susu terus berak, kdg2 shri 3-5x berak...risau samaada susunya perlu tukar ke x? perut xmeragam, xsembelit..najis okay kuning2

1y ago

alhamdulillah..sy dh tukar susu dh...guna susu lactogen langkah 1, berak pun 1/2 x, kdg2 shri xberak langsung..najisnya okay

insyallah okay tu. .klu berak kurang pun kena tnya nurse la. .ank sy dlm jari sy bg cmpor susu sbb anak kena kuning. .bru kluar wad kunibgnya stage 200 keatas. .smlm trun harap hari ni trun lg doakn bby sy sht ya. .u all

normal. kandungan iron tinggi dlm susu fm tu. fully fm baby boleh tak berak smpi 5hari. selagi bukan sembelit & cirit birit

1y ago

selagi baby awak xde meragam, baby aktif, perut xkeras. inn shaa allah baby xde pape❤️☺️. next checkup baby boleh cuba tnya misi tau

Ye normal. Unless dia sembelit menangis2.

1y ago

anak saya minum dupro, minum dupro dlm beberapa minit kira sebelum cukup 1 jam tu kentut berak. risau betul. tiap kali minum mesti jadi..jadi harini baru start mnum susu lain, ok sikit xberak terus dan masih x berak.

normal