Buang air besar

Normal ka bayi minum susu fully formula berak 3 hari sekali

7 Balas

Kalau nak sihat sehari sekali. Jgn dengar apa org ckp. Ada byk kes dtg clinic anak ada masalah buang air besar sebab dari baby terbiasa mcmni. Ada yang sampai lubang bontot luka byk kali dan makin kecil bila sembuh. Mcm saya kata, nak sihat kena setiap hari sekali. Paling lama dua hari,masuk hari ketiga kena tengok balik baby berak mcm mana. Takut habit sebab trauma berak sakit tp tak tahan sgt tu yang hari ketiga baru berak.

normal sis..kalau 5 kali ke atas tu sis boleh risau..kalau 3 kali sehari ok je sebab minum susu formula kan..kalau minum susu badan ibu pulak, kadang sampai berhari hari tak berak tu pun normal je

2y ago

Najis dia mmg warna hijau ka? Lactogen?

Normal... cuma kalau kerap sgt tu kena p cek.. najis keluar nak keluarkan jaundice sama

Sihat sis.. tapi klau sis nk lagi pasti boleh rujuk dengan dr di clinic

Normal