need advice

Anak saya 26hari dah...baby boy... today dia tido susah...cepat terbgun dan bgi susu shja buat dia diam... tapi mata segar...dah abis isap nak tido... dri jam 1pagi hingga 5 pagi hanyav1jam shja dia tido betul2... check xde berak, xde kbung perut, susu cukup... tapi still mata segar... adakah ini disebabkan dia dah nk beralih bulan( dah nk 1m)???

1 Balas

baby xtau g siang mlm. kdg disebabkan peralihan bulan tp sis boleh slowly ajr dia tido mlm. after susu, jgn bawa main, jgn byk bercakap dgn dia, lampu kna malapkan sedikit klu pasang lampu biar samar² asl. pengalaman sy, bila lampu terang ank ingat siang. Jd dia tdo² ayam je. lepas psg lampu meja, bru dia nak tido biarpun setiap 2 jam bgun menyusu.