Anak Takut Tempat Ramai Orang

Anak saya 1 tahun 5 bulan. Kalau saya bawa dia ke pasaraya/ berjumpa orang ramai, dia akan jadi takut dan sentiasa peluk kaki saya. Dia seolah berasa tak selamat dan nak berdukung. Macam mana nak biar dia rasa selesa dengan kwsn yg ramai orang?

2 Balas

sama mcm anak sye.. membesar time pkp terperap dekat rumah tak keluar.. bile dibenarkan keluar jadi insecure dgn keadaan sekeliling.. nk berdukung je.. tpi lama kelamaan bile keluar belanja bawak dia letak kat troli bawak jumpe atok nenek dgn sedara mara.. dia okay.. budak kalau dah kenal org mmg mcm tu. kena biasakan.. tpi now covid berleluasa.. kena berjaga².

Mungkin kena biasakan.. Kita pun kena buat biasa2 je. Sekarang covid kena berhati2 lebih