anak saudara kena campak dan nak elak anak sy kena

Anak saudara sy baru kena campak . Dan baru2 ni dibawa ke rumah kami . Persoalannya , berapa lama kami kena asingkan anak kami ? Dan boleh berjangkit x kalau anak sy diletakkan di atas sofa yang anak saudara sy pegang . Anak sy baru 3 bulan .

3 Balas

Campak ni bole bjngkit dri air liur n sentuhan(bila air cmpak kt kulit tu pecah).. Jauh kn bby sis dri ank sdare tu dulu, Kne tgu ank sedara tu btul2 sihat, pastu bju dia pun kne bsuh ng air pnas utk bunuh kuman, kalo sis pgang ank sdara tu, make sure bsuh tgn or pkai sanitizer sblm pgang bby..

Sarung sofa tak boleh tanggal ke? Kalau blh, basuh dulu. Anak saudara sy pernah kena campak ms family meeting, few days jugak gathering tu. yg kena jangkit cuma 2 cousin dia yng kongsi cawan dgn dia.

Huhuhu jgn dekatkan sis.mbayi menerima vaksin pertama umor dia 6bulan...bahaya utk baby 3bulan berada dekat dgn yg kena campak..asingkan sehingga anak buah sis completely cure..