Ramai saudara dan kwn share. Kebnykan yg kena induce ada potensi kena czer.. betul ke.. share plsss

11 Balas

tak juga.. saya induce.. tp sbbkn laluan xtrbuka (low progress) slps 8jam dlm labour room.. mmg doktor akn proceed untk emergncy czer.. tp kwn sebelah katil saya tu.. induce juga.. dsbbkn laluan dia cpt ja.. mmg besalin normal.. ikot ats org sis.. xsmua akan czer..

saye masuk ubat 3 kali bukaan stuck 3cm 3 hari.. pastu masuk lr dr Pecahkan ketuban, pasang drip dlm 5 jam terus full bukaan terus bersalin.. klau xde masalah ape2 pada kita dan baby xkene czer kot.. melainkan baby dah berak dlm perut ke ctg x cantik ke tu kene emergency czer

sya 1st time kena induce hr tue , sereemmm 🥲 sblm induce mmg pakar bius dh awl2 jumpa sya & bg penerangan ttg bius yg d gunakan semasa czer incase kaedah induce nnt x berkesan. alhamdulillah , kena induce kejap je bukaan dlm dua jam je full bukaan . selamat x kena czer.

Saya kena induce ubat 3 kali , masa masuk labour room dh 6 cm , ikutkan dh bole bersalin normal, tapi terpksa emergency czer sebb nya jantung baby drop . Nk bt mcam mna kn asalkn baby dngn mummy selamat

Sy pun Bru LPs bersalin minggu LPs induce,klu bukaan ada mgkn blh bersalin normal ,klu bukaan tak ada kemungkinan czer..cuma sengsara contractions nak tunggu bukaan tu nak 2hari jga nangung sakit

2y ago

semoga dpt bersalin normal, x sanggup nk berczer..

betul kalau induce 4x max masih xde bukaan & ade komplikasi lain mcm contractions tggi, ctg xcntik , bby berak dlm perut, I gerak slow etc klau xde mslah xde kne czer

saya baru ja bersalin petang semalam . induce jugak . alhamdulillah normal . inshaAllah saya doakan puan lahir secara normal . Aamiin ya Allah ya mujib .

Takde la. Adik sy kena induce, dpt bsalin normal. Klu dh induce & masih xde bukaan baru decision czer

2y ago

Rajin2kan bjalan even xlarat. Slow pace pn tak apa..blh search artikel cara cepatkan bukaan. Doa selagi boleh & pujuk bby ok. Sy pn tgu hari ni..moga kita dipermudahkan segala urusan ☺️

Tak betul. Induce diberi untuk cepatkan bukaan. & Banyak sebab kalau kena czer.

4 ank sy pun kena induce.. bersalin normal je.